Tisztítószer kereső

Keresett kifejezés:
Tisztítószer kereső:
min.:
max.:
Tisztítószer:
TERMÉKEK:
BRUTTÓ FORINT/DARAB:
min.:
max.:

Kapcsolat

Qveszt-M Clean KFT.

   Várhegyi Gábor
      Ügyvezető

Tel: +36-70/555-6826
E-mail: 6239b20688b473ca5e228a1ca212b687

Adószám:    23726413-2-02.

Cégjegyzék szám: 02-09-078291.         


Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig  8.00 - 16.00 óráig.

 

Megosztás

Hasznos tippek

» Takarítsunk tisztítószer nélkül video

Video

» Felelősség biztosítás. Miért?

Úgy gondolom, hogy amelyik cég szolgáltat, annak érdemes kötni szakmai felelősség biztosítást.
Hiszen bármilyen nem várt esemény történhet, és megnyugtató dolog, hogy a cég mögött áll egy biztosító, amely segítséget nyújt a károk rendezésére.
A takarítás során is történhet baleset, hiszen gondoljatok bele, a társasház lépcsőházában frissen felmosott lépcsőn megcsúszik a nedves burkolaton egy lakó és elesik, megtörtént a baj. Felmerül a kérdés, kinek a felelőssége? A lakónak, aki nem közlekedett körültekintően, vagy a takarítónak, aki előidézte a helyzetet a munkája során.
Veszélyes a téli időszak is, hiszen ha nincs eltakarítva a társasházhoz tartozó járdák és közlekedők a hótól és a jégtől, elég könnyen el lehet esni, amellyel akár hónapokra is betegállományba lehet vonulni egy töréssel. Ilyenkor ki téríti meg a balesetet szenvedő személy kár igényét?
Persze az is előfordulhat, hogy egy nem megfelelően megválasztott tisztítószerrel egy irodában, a takarító kárt okoz a felületen, vagy éppen a takarítás során leesik az asztalról egy berendezés.
Ha egy takarító cégnek van szakmai felelősség biztosítása, komolyabban is veszik a megrendelők, hiszen felmérik azt is ilyenkor, hogy mennyire komoly egy takarító cég.
Én már a kezdetektől kötöttem biztosítást 10 millió forintos érték határig. Szerencsére eddig nem kellett igénybe venni a kár kifizetését, amelyet ezúton is szeretnék megköszönni a takarító kollégáinknak. 

Ezért évi 30 millió forintos érték határig módosítottuk a szerződést a biztosítóval, 1400 Ft. - évi többlet költséggel, mivel  jó partnere vagyunk a biztosítónak.

» A tűzhely tisztítása.

A tűzhely és a sütő tisztítása nem tartozik szerintem a kedvenc munkáitok közé, de sajnos ezt is meg kell néha tenni. Elég nehéz egy sütőt rendesen kitisztítani, és elég macerás is.

Ha kerámialapos a teteje azt viszonylag egyszerű. Lehet kapni üzletekben hozzá való speciális műanyag kaparót.
Soha nem felejtem el, egy ismerősöm egyszer nekiállt a kerámialapról drótkefével lekaparni az odaégett kifutott tejet.
Én itthon a Dr. Beckmann -t használom, ami kereskedelmi forgalomban kapható. (Otthoni felhasználásra) A tisztítószer karcolások nélkül tisztíja meg a felületet, illetve a kerámialapon egy védő filmréteget képez, ezáltal az odaégett szennyeződés könnyebben eltávolítható a felületről. Van még egy jó tulajdonsága is: környezetbarát, azaz 99 % - ban lebomlik. (egyszer már jelentkezhetnének a gyártók, hogy reklámozom a termékeiket, és valami kis összeget felajánlhatnának) Kis összeget? Legyen inkább nagy összeg.
Hallottam már olyan trükkökről is, hogy a kerámialapot egy félbevágott citrommal kell bedörzsölni, kicsit várni kell, majd meleg vízzel kell lemosni - letörölni, - bár én még ezt nem próbáltam.
A sütő rész tisztításánál a hideg zsíroldó szerintem remek dolog. A tisztítószereket én nagykereskedésben veszem, amihez biztonsági adatlap is tartozik, hiszen sok helyen követelmény ennek megléte. Persze lehet kapni háztartásban felhasználható hideg zsíroldókat, amik ugyanolyan jók.

Ha jártok pl. a LIDL – ben az általa forgalmazott W5 tisztítószer termékek szerintem nem rosszak, és nem is drágák. (várom a reklámért a pénzt:D) Neki is van zsíroldója, az ablak tisztítója pedig véleményem szerint kifejezetten jó.

» Penész a fürdőszobában.

A ház több pontján is előfordulhat penész. Pl. falakon, mosógépben, hűtőszekrényben. De én most mégis a fürdőszobában előforduló penésztől írok.
A penészről általában: Leggyakrabban a 60 % - 75 % fölötti páratartalmú, illetve nyirkos helyiségekben jelenik meg. A penész egy gombafajta, amely a levegőben van, viszont csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál, tehát ha nagy a páratartalom. Valamint olyan helyen is, ahol pl. hideg felülettel érintkezik a meleg levegő, és lecsapódik a pára. Ezt ún. harmatponti hőmérsékletnek hívják. (harmatpont: Az a hőmérsékleti érték, ahol a levegő páratartalma vízként lecsapódik.) - pl. szigetelési problémák. A száraz, napos, szellőzött területen nem indul meg a penészedés. Allergiás tünetet is okozhat a penészgomba, egészségkárosító hatása van.
Penész a fürdőszobában: A penészgombának a fürdőszoba az igazi élővilága. Meleg, párás, nyirkos levegő, és felületek. Ki ne találkozott már, a fürdőkád, vagy a zuhanytálca szélén megtelepedő fekete penésszel, gombával?
A hétvégén takarítottunk egy cégnél. Most vettük át, és a dolgozók által használt zuhanyzó sarkában elég sok fekete penész volt, illetve be volt sárgulva a fehér csempe. Nekünk bevált egy szer, ezt barkács áruházakban is lehet kapni. (ha valakit érdekel a neve, írjon, elárulom) Klórt tartalmaz. Ráfújtuk, vártunk egy kicsit, és végigsúroltuk a felületet, alaposan leöblítettük, és hófehér lett a csempe. Rendesen leszedett mindent, a dolgozók meg ámultak. (igaz mi is a klórszagtól)
A megelőzésről:
- Érdemes a csempe és a kád (zuhanytálca) találkozásánál gombaölő szert tartalmazó szilikontömítőt alkalmazni.
- Rendszeres szellőztetés
- Az ecet is elég jó penészölő, néha érdemes áttakarítani megelőzés gyanánt a fürdőszobában levő felületeket.
- Lehetőség szerint a zuhanykabin használata, zuhanyfüggöny helyett.

» A bőrbútor tisztítása.

A bőrbútorok ápolása kicsit kényesebb feladat, viszont megfelelő tisztítási technikával a bőr ülőgarnitúra meghálálja a gondoskodást. A szakszerű ápolással az élettartama hosszabb lesz.

A bőr ülőgarnitúra ápolásához nem szabad oldószer és szilikon tartalmú szereket használni, mert ezek jelentős károkat okozhatnak. A különböző házi praktikákat nem ismerem a bőr ápolásához, de hallottam, hogy valaki tejjel tisztítja az ülőgarnitúrát amely nem ajánlott. Nemcsak büdös lesz tőle, hanem tönkre is teszi, mivel a bőrt cserzéssel tartósítják.
A szappanos víz pedig foltokat okoz rajta. Az oldószer tartalmú szerek (benzin, terpentin) használata sem ajánlott.
Ha közel van a bútor pl. a radiátorhoz, akkor a hőhatás kiszárítja a bőrt.
A bőr ápolásához kifejezetten az erre a célra kifejlesztett tisztító és ápolószert érdemes csak használni.
Jó minőségű az Erdal szer, amely bőrápoló és balzsam is egyben, amelyet áruházakban, nagyobb bevásárló központokban, barkács áruházakban lehet kapni.
Illetve a BioLine termékcsalád is nagyon jó minőségű, amely megtekintjető itt: BioLine

» Hangyaírtás környezetbarát módon.

Itt a tavasz, és vele együtt megjelentek a hangyák a házunkban. A gyerekek jönnek-mennek a lakásban és szórják serényen a keksz darabokat, a hangyák legnagyobb örömére.
Több természetes hangyairtó szert kipróbáltam, amely mindegyik működik, és hatásos. Hozzá kell tenni, hogy csak természetes és környezetbarát, hiszen mérgekkel nem szeretném teleszórni a házunkat, illetve ahol háziállat is lakik, ők sem örülnének neki szívesen.
Nos, az egyik hatásos hangyairtó szer a sütőpor. Ki kell szórni a hangyák vonulási útvonalára. Ha hozzá keverünk egy kis porcukrot az egészet megeszik – sőt behordják a fészkükbe is – és a sütőpor hatására felfújódnak és elpusztulnak. Kíméletesebb a fahéj, a szagát nem szeretik, és inkább elvándorolnak. A másik megoldás a cukor és a bórax keveréke, amelyet megesznek, és ettől elpusztulnak.
Jó megoldás, ha egy befőttes üveg tetejébe cukros vizet keverünk, és azt elhelyezzük a hangyákhoz. A hangyák belemásznak a cukor illatára, viszont kijönni már nem tudnak belőle, így megfulladnak.
Hatásos szer a BioKill rovarirtó permet. Késleltetett hatású, amely azt jelenti, hogy a rovar testéről a búvóhelyre is bekerül. Nemcsak hangya, hanem bolha, csótány, ágyi poloska, ruhamoly, molylepke ellen is hatásos. Sőt a kedvtelésből tartott háziállatok védelmére is felhasználható bolha, kullancs, valamint rühesség elleni védekezésként. A BioKill biológiailag lebomlik és környezetbarát.
Tavaly nyáron a BioKill- ről írtam egy bejegyzést, amely elolvasható itt:
Az egyik általunk takarított társasház kertjében van egy életveszélyes fa. Azaz csak volt. Tegnapig. Ugyanis ledöntöttük. A törzse szét volt rohadva, és rengeteg hangya is lakott benne. Fentről lefele, szépen komótosan elkezdtük vágni az ágakat. Amikor teljesen csupasz lett, akkor jött a törzse. Három utánfutót raktunk meg az ágakkal, illetve a törzsével. Szegény fát sajnáltam, de valóban életveszélyes volt, ugyanis egy komolyabb vihar kidöntötte volna, és a szomszédban landolt volna.
A lakók azt kérték, hogy tegyünk valamit a hangyákkal is.
Nos erre tudok ajánlani egy jó dolgot.
A neve BioKill. A szer biológiailag lebomló, szagtalan, hosszantartó hatású rovarirtó permet, amely teljesen veszélytelen az emberre, és a melegvérű állatokra.
Felhasználható a következő kártevők ellen: hangya, bolha, csótány, ágyi poloska, poloska, ruhamoly, molylepke valamint egyéb rejtett életmódú rovarok ellen zárt térben. A szer késleltetett hatású, ezért lehetővé teszi, hogy az irtószer a búvóhelyre is bekerüljön a rovar testéről (pl. hangyaboly). Rejtett életmódú rovarok irtásakor a padló- és ajtóréseket, falrepedéseket, a szeméttároló, mosogató, mosdókagyló, fürdőkád és WC környékét kell kezelni vele.

» Az autóklíma tisztítása.

Minden évben az autómban a klímát fertőtlenítem és kitisztítom klímatisztító spray segítségével, amit autósboltokban lehet kapni, kb. 2000 Ft – os áron folyékony és hab változatban.
A szellőzőnyílásokban gombák, vírusok és baktériumok telepednek meg, ami a nem takarított és fertőtlenített klíma használatával, az utastérbe kerül.
A baktériumok jelenlétének egyik legbiztosabb jele, ha ázott kutyaszagot érzünk az autóban, de nem érdemes kockáztatni, mert a nem fertőtlenített klíma előbb – utóbb megbosszulja magát.
Aki nem szeretné otthon elvégezni a klíma fertőtlenítését, az vigye szakműhelybe, aki vállalkozik az otthoni takarításra, az a következőképpen fogjon hozzá:
Mindenképpen a pollenszűrőt évente ki kell cserélni. Az elhasznált pollenszűrő helyére a klíma tisztító sprayből kell fújni, illetve az utastérben a szellőző nyílásokba. Várni kell 20 percet, az új pollenszűrőt vissza kell helyezni a helyére, majd lehúzott ablakokkal a klímát járatni kell a legmagasabb fordulatszámon úgy, hogy időnként váltakozva kell kapcsolni, hogy az összes nyílást átjárja a levegő.
De a klíma tisztító spray hátoldalán, le van írva a használati utasítás is.
Fontosnak tartom ezt a műveletet elvégezni a szezon előtt, az egészségünk megóvása érdekében.

» Folttisztítás video.

» A fuga tisztítása.

Régebben megnyertünk egy irodát takarításra, ahol a fizikai dolgozók fürdő helyiségében katasztrofális állapotban volt a fali csempe. Az eredetileg fehér színű csempe sárga volt, a sarkokban pedig a fekete penész uralkodott. Én attól kezdve favorizálom a MELLERUDOT penész eltávolítót, mert akkor ezt a szert itt vetettük be elsőre.(Bauhausban, Obi-ban lehet kapni) Hihetetlen, hogy milyen hatással volt a csempére, az alkalmazásakor. Szinte sárga lé folyt le a súrolás alkalmával, illetve a fekete penész is eltűnt a sarkokból.
A hatóanyaga klór, van is szaga rendesen. Viszont hatásos. Körömkefével kell alkalmazni a felületen. Viszont az alapszabály, hogy savas tisztítószert csempéken nem szabad használni. A fugára vigyázni kell, mert fehérít, ha esetleg színes a fuga.
A másik takarítási lehetősége a penésznek a Hypó. 15% - os oldatot kell permetezni a felületre, ennek hatására viszont fehérré válik itt is a fuga! De hiába várjuk ki egy bizonyos behatási időt, látszat megoldás, mert az alsó rétegeiben a penész tovább él, ezért a tisztítási folyamatot időnként meg kell ismételni. Illetve fontos a takarítás elkezdése előtt egy nem látható helyen, szín tartóssági próbát végezni.
A fürdőkád és a csempe találkozásánál szilikon vízzáró tömítést használnak. Ha ez fekete, ezt cserélni kell, és lehet olyan szilikont kapni, amely penészálló.
Ha környezetbarát megoldást keres valaki a penész eltávolítására, vagy megelőzésére akkor az ecetet javaslom: fél liter 15%-nál nagyobb koncentrációjú ecetet kell önteni fél liter vízbe, és ezzel hetente legalább 3 alkalommal kell átmosni a felületet.
Én jobban favorizálom a penész elleni tisztítószert - szerintem hatásosabb - igaz nem annyira környezetbarát.
Egy régebbi bejegyzésemben írtam már erről a támáról itt: Penész a fürdőszobában

» Fürdőszoba takarítás.

Ádám baba összefirkálta a fotelt filccel. Hogyan lehet eltüntetni úgy, hogy ne károsodjon a fotel?
 Ez nehéz ügy. Vannak nagyon hatékony folttisztítók, pl a MELLERUD, amely barkács áruházakban is kaphatóak. Vagy vannak különböző  házi praktikák, erről közzétettem egy videót a blogomban, amely ezen a blog címen található: Folttisztítás video.

A férjem csempe boltban dolgozik és a kiállított termékek közül a csaptelepek foltosak lettek, olyan mintha kicsike rozsda lenne rajtuk, de szerintem nem rozsda. Hogyan lehet leszedni? Fedett helyen voltak, de a hideg tél tett bennük kárt.
Látatlanban nehéz mondanom valamit, de próbáld meg vízkőoldóval - Cillit Bang - jó rozsdafoltra is, ha esetleg mégis az -  de először csak egy kis felületén tesztelésre. Vagy alkoholos ablaktisztítóval.

Sajnos elhanyagoltam : (a zuhanykabin takarítását (ritkán használjuk, kb. 1 hete nem takarítottam le), ezért a rárakodott maszatot már nem tudom sima ecetes vízzel lemosni. Van más megoldás is? :(
Szintén a vízkőoldót tudom javasolni:)

Engem az érdekelne, hogy az akril sarok fürdőkádról milyen tisztítószerrel szedhetem le a kád felületének károsítása nélkül a vízkövet? Kb. másfél éves a fürdőnk, és eddig szépen ki tudtam tisztítani a kádat a szórófejes Cif fürdőszobai tisztítóval, de mostanra egy-két helyen van már némi vízkőlerakódás a kád szélén, főleg a csap közelében. A szórófejes Cif nem igazán szedi fel a vízkövet, mással meg nem merek nekiállni, nehogy kárt tegyek az akril felületben.
Próbáld meg a Cillit Bang - ot. Hatékonyan távolítja el a kemény vízkőlerakódást, szappanmaradékot, valamint a rozsdafoltot az egész háztartásban és a ház körül. (a végén még ezzel szedem le a motoromról a rozsdát:) Alkalmazási területei: fürdőkád, WC csésze, mosdókagyló, krómozott felületek, zuhanykabin(üveg vagy akril), csaptelep, PVC padlóburkolat, rozsdamentes acél ill. kerámia mosogató.
Nem én vagyok ilyen okos, hogy fejből vágom, rá van írva:) Azért a biztonság kedvéért, a használata előtt egy nehezen látható helyen tegyél egy próbát.