Takarítás Sopronba ha tisztaságra vágyik!

Konyhai eszközök

2011.12.11.

Mikrohullámú sütő belsejét úgy tisztíthatjuk meg

Mikrohullámú sütő belsejét úgy tisztíthatjuk meg, hogy egy tál forró vízbe belekarikázott citromot helyezzünk a tálcájára. Addig melegítsük, amíg elegendő gőz képződik, és fellazul a szennyeződés. Ezután könnyedén tisztára törölhetjük a sütő belsejét egy puha, nedvszívó ruhával.

A tűzhelyre kifutott az ételre tegyünk szódabikarbónát, amíg még meleg, várjunk, míg magába szívja, és töröljük tisztára.

Ha az agyagedény magába szívta a zsírszagot, és emiatt nem lehet használni, tegyük egy nagyobb edénybe, és erős ecetes vízben főzzük ki, majd egy napig áztassuk hideg vízben. A zsírszag teljesen eltűnik.

Ha az agyagedény kellemetlen szagú, hidegvízzel teli edénybe állítsuk, a vízbe tegyünk szódát és szappant, majd negyed óráig főzzük. Ha az edény nagy, úgy szagtalanítsuk, hogy szódát főzünk benne. Azután többszöri öblítés után a napon megszárítjuk.

A konyhai eszközökről eltüntethetjük a hagymaszagot, ha közvetlenül a felületüket bekenjük citromlével, vagy citrommal, vagy a mosogatóvízbe teszünk néhány csepp ecetet.

Ha a hűtő belseje nem penészedik be, ha ecetes ruhával időnként áttöröljük.

A megfeketedett kések szépek lesznek, ha homokos burgonyaszelettel dörgöljük át.

Ha egy darálót több fűszerhez is használunk, könnyen átvehetik egymás illatát. Ennek megakadályozására két darálás között engedjünk át rajta 1-2 evőkanál sót, így közömbösítve a szagokat.

A termosz szagtalanításához mossuk át szódabikarbónás vízzel, majd alaposan öblítsük ki tiszta vízzel. A dugóját sós vízben forraljuk át a szagtalanításhoz.

vissza

Kapcsolat

Qveszt-M Clean KFT.

   Várhegyi Gábor
      Ügyvezető

Tel: +36-70/555-6826
E-mail: 6239b20688b473ca5e228a1ca212b687

Adószám:    23726413-2-02.

Cégjegyzék szám: 02-09-078291.         


Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig  8.00 - 16.00 óráig.

 

Megosztás