Takarítás Sopronba ha tisztaságra vágyik!

Vérfolt eltávolítása

2011.11.01.

Kisgyermekes családban gyakran előfordul a gyerekeknél sérülés vagy orrvérzés, ezért tudnunk kell, hogyan távolítsuk el a vérfoltot úgy, hogy annak ne maradjon nyoma se a ruházatban, se a szőnyegen vagy a kárpiton.

Legfontosabb tudnivaló a vérfolttal kapcsolatban, hogy semmilyen felületen ne használjunk forró vizet, de még meleg vizet se, mert beleégeti a foltot a felületbe.

Vérrel szennyezett ruházatot hideg sós vízbe áztassunk 15 percig, majd szappannal dörzsöljük ki. Legoptimálisabb erre a célra a mosószappan. Használhatunk a foltra hidrogén peroxidot is, de ezzel óvatosan kell bánni, mert a túl gyakori használat szétroncsolja a szövetet.

Régebbi, beszáradt vérfolt esetén keverjünk össze háztartási keményítőt hintőporral, majd kevés vízzel keverjük massza-szerűvé, az így kapott anyagot dörzsöljük bele a foltos textilbe, majd öblítsük át szalmiákszeszes vízzel.

Gyapjú esetén alkalmazzunk krétaport, melyet kevés vízzel massza-szerűvé teszünk, ezzel dörzsöljük át a foltot, majd hideg sóoldatos vízbe áztassuk 15 percig, ezután erős mosószeres vízzel mossuk ki.

Amikor vér cseppen a szőnyegre vagy szőnyegpadlóra, azt azonnal itassuk fel papírtörlővel, majd ecetes szivaccsal dörzsöljük ki a foltot.

Az áztatás során használatos sóoldatos víz esetén a sót helyettesíthetjük szódaporral, ami nagyon hatékony folteltávolító, némely esetben hatékonyabb a sónál. Mosószódát még a későbbiek során is használhatunk mosás során a mosópor mellé adalékanyagként.

Ha nem tudunk mosószódát beszerezni, szódabikarbóna is szóba jöhet, melyet szórjunk rá a foltra, majd nagyon kevés vizet cseppentsünk rá, ezt kenjük szét a folton, hagyjuk rajta kicsit száradni, majd szivaccsal távolítsuk el. Ezt többször egymás után is megismételhetjük.

vissza

Kapcsolat

Qveszt-M Clean KFT.

   Várhegyi Gábor
      Ügyvezető

Tel: +36-70/555-6826
E-mail: 6239b20688b473ca5e228a1ca212b687

Adószám:    23726413-2-02.

Cégjegyzék szám: 02-09-078291.         


Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig  8.00 - 16.00 óráig.

 

Megosztás